Βιογραφικό Σημείωμα Αρχιμήδη Παυλίδη

Ο Αρχιμήδης Παυλίδης προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το 2007 σαν Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) όπου μέχρι σήμερα διδάσκει τα εργαστηριακά μαθήματα της Λογικής Σχεδίασης Ψηφιακών Συστημάτων, της Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, των Λειτουργικών Συστημάτων και της Επεξεργασίας Σημάτων Φωνής και Ήχου.

Πήρε το πτυχίο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το 1993, το μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Υπολογιστικά Συστήματα και Επεξεργασία Σήματος το 1999 (οι σπουδές υποστηρίχθηκαν οικονομικά με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.), και το διδακτορικό δίπλωμα το 2016 (τίτλος διατριβής: «Σχεδίαση και Σύνθεση Αποδοτικών Κυκλωμάτων για Κβαντικούς Υπολογιστές»), όλα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εργασιακή/ερευνητική εμπειρία περιλαμβάνει εργασία ως καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (2006-2007), μηχανικός τηλεπικοινωνιών στο Υπουργείο Εσωτερικών, βοηθός έρευνας σε σχεδίαση VLSI και ηλεκτρονικών στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής – Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (1995-2000) και βοηθός έρευνας σε σχεδίαση VLSI ηλεκτρονικών στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας – Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (1993-1994).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Κβαντική Πληροφορία/Κβαντικούς Υπολογιστές και τη σχέση τους με τη θεμελιώδη Φυσική, τους Κβαντικούς Αλγορίθμους, την Αντιστρέψιμη Λογική, την Επεξεργασία Σήματος και τα Νευρωνικά Δίκτυα.

Οι δημοσιευμένες του εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια με κριτές είναι προσβάσιμες στο https://www.researchgate.net/profile/Archimedes_Pavlidis

Ώρες γραφείου 13:00-18:00, ύστερα από συνεννόηση με τον διδάσκοντα μέσω email για το καθορισμό της ακριβούς ώρας.