σπουδες
ΠΜΣ Πληροφορική
Λόγοι παρακολούθησης
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας απόφοιτος άλλης επιστήμης, πέραν της Πληροφορικής, θα πρέπει να επιλέξει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Conversion Course στην «Πληροφορική», δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης της Πληροφορικής και της διάχυσής της σε όλες τις άλλες επιστήμες. Κάποιοι από αυτούς τους λόγους περιλαμβάνουν:
1. Ευκαιρία για Νέα Επαγγελματική Κατεύθυνση στην Πληροφορική: Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πληροφορική δίνει στους αποφοίτους την ευκαιρία να αλλάξουν την επαγγελματική τους κατεύθυνση και να εισέλθουν σε έναν τομέα με πληθώρα ευκαιριών απασχόλησης.
2. Ευκαιρία για εξειδίκευση στον τρόπο εφαρμογής της Πληροφορικής στον τομέα του πρώτου πτυχίου: Η Πληροφορική είναι απαραίτητη για τις νέες εξελίξεις σε όλους τους τομείς και επομένως η παρακολούθηση του ΠΜΣ θα επιτρέπει στους αποφοίτους της άλλης επιστήμης να παρακολουθούν καλύτερα τις εξελίξεις στον δικό τους επιστημονικό τομέα. Με την κατανόηση της Πληροφορικής, μπορούν να αναπτύξουν εργαλεία και λύσεις που θα βελτιώνουν την έρευνά τους και θα ενισχύουν την επιστημονική τους προσέγγιση.
3. Άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας: Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της Πληροφορικής είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Υπάρχουν προβλέψεις που υποδεικνύουν ότι δεν θα υπάρχει επαρκής προμήθεια εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα αυτό για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες που αναμένονται στο μέλλον.
4. Δυνατότητα εξειδίκευσης σε κατευθύνσεις της Πληροφορικής: Πολλοί επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες εκτός της Πληροφορικής ενδιαφέρονται για επιμέρους πεδία της Πληροφορικής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Κυβερνοασφάλεια, η Τεχνολογία Λογισμικού κ.ά. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) που απευθύνονται σε αποφοίτους της Πληροφορικής, διότι αυτά απαιτούν σημαντικές προαπαιτούμενες γνώσεις που δεν διαθέτουν ως απόφοιτοι άλλων επιστημών. Στο ΠΜΣ «Πληροφορική» θα επιτύχουν να λάβουν το απαιτούμενο υπόβαθρο Πληροφορικής καθώς και τις εξειδικεύσεις.
5. Απόκτηση γνώσεων στις προηγμένες τεχνολογίες που αποτελούν τον πυρήνα κάθε επιστημονικού πεδίου, με βάση την Πληροφορική: Η απόκτηση γνώσεων στις προηγμένες τεχνολογίες που αποτελούν τον πυρήνα κάθε επιστημονικού πεδίου είναι ουσιώδης, καθώς αυτές οι τεχνολογίες βασίζονται στην περιοχή της Πληροφορικής. Αυτό επιτρέπει στους επιστήμονες να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις τεχνολογικές ανακαλύψεις που επηρεάζουν τον τομέα τους.
6. Ψηφιακές Δεξιότητες και Γνώσεις Πληροφορικής: Η Πληροφορική είναι αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας. Κατακτώντας ψηφιακές δεξιότητες, οι απόφοιτοι μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας σε κάθε τομέα.
7. Διακριτικό Πλεονέκτημα: Έχοντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πληροφορική στο βιογραφικό τους, οι απόφοιτοι ξεχωρίζουν και μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον εργοδοτών από διάφορους τομείς.
8. Επίλυση Προβλημάτων: Οι γνώσεις στην Πληροφορική επιτρέπουν στους αποφοίτους να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις σε διάφορους τομείς.
9. Συνεργασία σε Διεπιστημονικά Έργα: Η συνδυασμένη γνώση από διάφορους τομείς επιτρέπει τη συμμετοχή σε διεπιστημονικά έργα και έρευνες, βοηθώντας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.
10. Καριέρα στην Έρευνα και την Καινοτομία: Η Πληροφορική είναι ένας τομέας που συχνά συνδυάζεται με την έρευνα και την καινοτομία, προσφέροντας ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς.